T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Freeze dry (dondurarak kurutma) Tekniği ile Yaş Sebze ve Meyve Kurutma” konulu seminer gerçekleşti

Yayın Tarihi : 2.12.2023

Tarsus İlçe Müdürlüğü tarafından, İl Müdürlüğümüz koordinesinde, Geleceğin Teknolojisi “Freeze dry (dondurarak kurutma) Tekniği ile Yaş Sebze ve Meyve Kurutma” konulu seminer
TSO toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya İl Müdürü Sn. Erdem KARADAĞ, TKDK İl Koordinatörü Sn. Beytullah UYGUR, İlçe Müdürü Sn. Hayri ERDOĞAN, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Ruhi KOÇAK, Tarsus Ticaret Borsa Başkanı Sn. Mustafa TEKE, yatırımcılar ve üreticilerimiz katıldı.

Tarsus İlçemiz yaş meyve sebze üretim miktarı ve tarımsal hasıla verileriyle ülkemizde önemli bir yere sahiptir.
Kışın örtü altında, ilkbaharda açıkta turfanda sebze ve meyvecilik yapılan ilçemiz narenciye, üzüm, Sertçekirdekli, zeytin ve nar gibi ürünlerin ülke çapında önemli üretim merkezlerinden biri olmasının yanında mısır, soya, ayçiçeği, pamuk gibi endüstri bitkilerinin yaygın olarak yetiştirildiği bir yerdir. 

Yaklaşık 300.000 ton sebze ve 1.300.000 ton meyve üretimi yapılmaktadır.
Halihazırdaki tarımsal ürünlerimizin modern metotlarla katma değeri olan ürünlere dönüştürülerek piyasaya arzı küresel ticarette rekabet üstünlüğü elde etmek bakımından önemle arz etmektedir.